Blij met onderzoek verkeersveiligheid Vondelstraat

De afgelopen anderhalfjaar hebben er drie dodelijke ongelukken plaatsgevonden op Vondelstraat, waarbij vier slachtoffers vielen te betreuren. Buiten deze drie ongevallen zijn er vaker aanrijdingen, waarbij de slachtoffers verschillend letsel op hebben gelopen. Verschrikkelijk en iets waar we echt mee aan de slag moeten. 

Wij waren vanmorgen dan ook blij met de ontvangen memo omtrend het onderzoek naar de verkeersveiligheid op de Vondelstraat. "Ik ben ontzettend blij dat er nu iets gaat gebeuren", geeft Marius Wiegman aan. "Ik woon in de Schelphoek dus ik ken de gevaren en het rijgedrag op de (Korte) Vondelstraat. Ik heb hier al veelvuldig met bewoners over gesproken en daarbij is het ook gegaan over het verlengen van de 30km/h zone tot aan Sushipoint of de Baansingel. Ik ben blij dat onze Wethouder Christiaan Peetoom dit nu voortvarend oppakt en gaat onderzoeken. Ik denk dat de buurtbewoners blij zullen zijn." 

Het College verwacht in september/oktober de nodige maatregelen uit te kunnen voeren. De Alkmaarse VVD heeft zich in het verleden vaker ingespannen om de verkeersveiligheid op de Vondelstraat te verbeteren. Zo hebben we er samen met de buurtbewoners voor gezorgd dat er een zebrapad is aangelegd bij de Accijnstoren/Schelphoek.