Alkmaarse VVD presenteert stevig, mooi en groen Verkiezingsprogramma!

Na het vaststellen van een ambitieuze lijst met tientallen lokale liberalen uit de stad en de dorpen, pakken de liberalen stevig uit met een doortimmerd verkiezingsprogramma voor de komende periode! 

Daarin benoemt de VVD een aantal topprioriteiten: Veiligheid, Wonen, Groen, onze historische winkelstad en schitterende dorpen, en de bereikbaarheid daarvan!

Lijsttrekker John van der Rhee: “Veiligheid in onze mooie stad, waar je fijn moet kunnen wonen, is essentieel. Daarvoor moet er stevig gebouwd worden, in alle segmenten”.

Ook stelt van der Rhee: “Doordat we veel gaan bouwen, ontstaat er ruimte om meer groen aan te planten, terwijl je nog steeds zelf kunt kiezen hoe je naar je werk gaat; per auto, met het OV of per fiets. Kortom; wonen en werken in een mooie, groene, bereikbare stad en dorpen!”

Tot slot stelt de trotse lijsttrekker: “We hebben in de afgelopen periode zeer veel van ons verkiezingsprogramma weten te verwezenlijken, in samenwerking met andere partijen. Dat is ook in 2022 weer onze inzet. Belofte maakt schuld, en die lossen we graag in!”.  

Per prioriteit een korte toelichting:

·       Criminaliteit op straat aanpakken met camera’s.

Zero Tolerance; tegen criminelen wordt keihard opgetreden, met inzet van alle wettelijke middelen, zowel preventief (fouilleren!) als reactief. Uitbreiding cameratoezicht hoort daarbij. 

·       Overlast hard aanpakken.

24\7 lokaal meldpunt voor overlast en onveiligheid, een uitgaansverbod voor plegers van sexuele straatintimidatie, meer BOA’s met bodycam om harde aanpak mogelijk te maken, maar ook eindelijk de hondenbezitters die de hondenpoep niet opruimen eens aanpakken.

·       1000 woningen per jaar erbij

Het woningbouw tempo moet realistisch omhoog naar 1000 woningen per jaar. In nieuwbouw komt 15% betaalbare huur tussen 750-1000 euro, en 15% sociale koop- en huurwoningen.

Statushouders worden gehuisvest in tijdelijke sobere woonruimte, zodat reguliere huurwoningen beschikbaar blijven voor Alkmaarse woningzoekenden.

·       Vergroenen stad en dorpen

Doordat we 15000 woningen gaan bouwen langs het NH-Kanaal, komt er ruimte in stad en dorpen om groen te behouden, en meer bomen te planten en groen aan te leggen. 

·       Trots op onze historische, levendige winkelstad, die we nog mooier willen maken.

Alkmaar is een prachtige stad om trots op te zijn, waarin we de binnenstad gaan verfraaien door de winkelstraten te vergroenen, en een natuurlijke verbinding te maken tussen het centrum en Overstad. Blijvend investeren in de aantrekkelijkheid van Alkmaar dus!

·       Een extra (groot) sportevenement per jaar.

Om zowel de breedtesporters, als de liefhebbers van (top)sportevenementen ook volop van en in Alkmaar te kunnen laten genieten, wil de VVD mooie sportevenementen zoals eerdre het Tata Steel Chess Tournament en het EK Wielrennen naar Alkmaar blijven halen!

·       De VVD koestert onze dorpen.

Het openhouden van dorpsscholen, dorpshoreca en gemeentelijke servicepunten is essentieel voor de unieke cultuur in dorpsgemeenschappen. Ook is bouwen essentieel om verjonging en leefbaarheid mogelijk te maken, zoals in De Mieuwijdt, Baanbreker en Stompetoren West. 

Het hele verkiezingsprogramma is te lezen in het bijgevoegde document.