VVD’ers stellen Kamervragen over Leeghwaterbrug

Rudmer Heerema en Remco Dijkstra hebben Kamervragen gesteld over de Leeghwaterbrug. De Tweede Kamerleden willen dat minister Cora van Nieuwenhuizen in gaat grijpen bij de renovatie van de Leeghwaterbrug. Het project loopt vertraging na vertraging op en dat loopt volgens Alkmaarder Heerema de spuigaten uit.

De brug staat inmiddels met stip op één van de ANWB-lijst met meest ergerlijke verkeershindernissen. De Kamerleden vragen de minister of zij daarvan op de hoogte is, hoe groot de schade van de vertragingen is en of die schade ergens te verhalen valt. De vertraging bedraagt inmiddels al meer dan een jaar.

Het is overigens niet de eerste keer dat er vanuit de VVD geklaagd wordt. Al begin 2018 ging er een brief naar de Provincie, waarbij het belang van een goede doorstroming in de regio werd aangekaart. Deze gezamenlijke brief werd opgesteld door fracties uit Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen en Uitgeest. Deze brief ging over de ongelukkige planning van gelijktijdig onderhoud aan verschillende bruggen en wegen in de regio. Ook de situatie rond de Leeghwaterbrug werd toen naar voren gebracht.

Vorige week liet onze fractievoorzitter John van der Rhee ook al weten het ‘geklooi’ rond de brug meer dan beu te zijn, waarna er ook vragen werden gesteld door de Provinciale Staten fractie van de VVD. Wordt dus spoedig vervolgd..