Glasvezel in het buitengebied!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er goed nieuws voor de (agrarische) ondernemers in onze buitengebieden. Er gaat glasvezel komen! Voormalig raadslid Bram Eekhout heeft zich hier jarenlang voor ingezet en nu is het eindelijk zover. De aanhouder wint!

Het heeft even geduurd maar eindelijk is het zover, de buitengebieden van Alkmaar krijgen de beschikking over internet via glasvezel! Al vanaf eind volgend jaar zullen de inwoners en bedrijven gebruik kunnen maken van het supersnelle internet.

Maandagavond werd op het Oude Raadhuis van Grootschermer bekend gemaakt dat meer dan de helft van de inwoners interesse heeft in deze service. De drempel van 50% was voor Fiber NH, dat het glasvezel aanlegt, het minimale om over te gaan tot actie. Met 57% ge├»nteresseerden werd die drempel ruimschoots gehaald. 

Een overwinning voor de ondernemers in het buitengebied. Met name de agrarische ondernemers hebben baat bij de beschikking over supersnel internet. Ons voormalige raadslid Bram Eekhout heeft zich jarenlang ingezet voor de realisatie van glasvezel in het buitengebied en gelukkig is de kogel nu door de kerk. De aanhouder wint!