Vragen over zwervende gebruikte drugsmaterialen

De VVD Alkmaar maakt zich nog steeds ernstige zorgen over het aantal drugsgebruikers in Alkmaar. Deze overlastgevende drugsgebruikers laten gebruikt drugsmateriaal liggen in onze mooie parken, wat een groot gevaar is voor onze gezondheid.

Wij hebben eerder schriftelijke vragen gesteld over dat 50% meer Alkmaarders, meer overlast ervaren van drugsgebruikers en hun drugsgebruik t.o.v. 2013.  Bovendien hebben wij geconstateerd dat Alkmaar in de top 10 van gemeenten met drugsoverlast staat.  

Raadslid Tamara Vermeulen heeft daarom de onderstaande vragen gesteld aan het college, met als doel deze problematiek aan de kaak te stellen en zo snel mogelijk op te lossen!

  1. Is het college op de hoogte dat de groep overlastgevende drugsgebruikers in o.a. het park ‘de Hout’ aanzienlijk groot is?

  2. Is het college het met de VVD Alkmaar eens dat de bankjes ter hoogte van de begraafplaats en de picknicktafel richting de ingang van de kinderboerderij vanaf de parkeerplaats, niet bedoeld is voor overlastgevende drugsgebruikers?

  3. Is het college zich ervan bewust dat het hertenkamp een populaire plek is die door veel ouders met (kleine) kinderen bezocht wordt in deze mooie zomermaanden, maar ook in de herfstmaanden?

  4. Is het college ervan op de hoogte dat er in de bosjes, aangrenzend aan het druk bezochte ‘Hertenkamp’, veel gebruikte drugsmaterialen (zichtbaar) te vinden zijn, zoals naalden, zilverfolie, envelopjes en spuiten?

  5. Wat gaat het college er aan doen om het aantal overlastgevende drugsgebruikers, die hun materialen in de bosjes laten liggen, terug te dringen of helemaal te verwijderen uit de parken?

  6. Hoe en in welk tijdbestek gaat het college ervoor zorgen dat de reeds zwervende drugsmaterialen uit onze parken verdwijnen?