Meer evenementen naar onze stad!

© Slam FM

Hebben jullie ook zo genoten van het SLAM FM Koningsfeest bij het AZ stadion of het bevrijdingsfestival in de Hout? Wij in ieder geval wel! De VVD is van mening dat dit soort feesten bovendien bijdragen aan een positief imago van onze stad. Wij zouden in de toekomst dan ook graag zien dat er meer van dit soort festivals en evenementen in Alkmaar plaats gaan vinden.

Kort geleden stond er een artikel in het Parool over het grote aantal festivals in Amsterdam. De stad zou daarom graag wat festivals willen verplaatsen naar gemeentes in de buurt. Wij zien dit als een mooie kans voor de gemeente Alkmaar om onze stad nog beter op de kaart te zetten.

Dit alles is voor VVD-raadslid Bram Eekhout reden geweest om vragen te stellen aan het college of het met Amsterdam in gesprek zou willen gaan om dit te realiseren. Ook zouden we graag onderzoeken of het in sommige gevallen een optie is om een festival of evenement te organiseren met buurgemeentes. Want zeg nu eerlijk, wat is er mooier dan een bruisende en levendige stad?