Willem Peters

Ik ben Willem Peters, 63 en getrouwd met Barbara. Wij komen beiden niet oorspronkelijk uit Alkmaar maar wonen hier al wel 20 jaar met heel veel plezier in het oostelijk deel van het centrum.

Door mijn vrijwilligerswerk voor de bewonersvereniging SOS (de voorloper van het huidige Hart van Alkmaar) raakte ik in contact met de plaatselijke politiek.

Op een bepaald moment mocht ik namens de bewonersvereniging inspreken bij een commissievergadering van de Alkmaarse gemeenteraad. Het ging over bereikbaarheid in en om Alkmaar en ik zal om twee redenen die inspreekbeurt nooit meer vergeten.

Ten eerste: men was in de commissie aan het delibereren over civieltechnische kunstwerken en ik had in de verste verte geen idee wat daarmee bedoeld werd. De tweede reden waarom ik de vergadering nooit meer vergeten ben: het was voor mij de eerste keer dat ik officieel zou inspreken en ik was op van de zenuwen of dat wel goed zou gaan. Toen ik eindelijk het seintje van de voorzitter kreeg, moest ik het knopje van de microfoon indrukken en bijna lukte dat niet vanwege het trillen van mijn hand.

U begrijpt, na deze ervaring was ik verslaafd aan de lokale politiek. Ik heb wat partijpolitieke omzwervingen gemaakt, maar ben nu op een uiterst aangename manier onderdeel geworden van de Alkmaarse VVD. Een mooie ploeg enthousiaste mensen die allen het beste met Alkmaar voor hebben.

Portefeuilles:

Wonen, vervoer, recreatie en toerisme

Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen ben ik verkiesbaar op plek 6.