Tamara Vermeulen

Mijn naam is Tamara Vermeulen. Ik ben 35 jaar en woon ruim 8 jaar in Alkmaar.  Naast mijn politieke hobby ben ik werkzaam als Business Analist bij een bedrijf in Aalsmeer.  Ik zorg binnen dit bedrijf voor concrete verandering en verbetering van bedrijfsprocessen en probeer hier draagvlak en steun voor te krijgen, binnen de organisatie om de benodigde veranderingen door te voeren.


Sinds april 2010 ben ik actief lid van de VVD Alkmaar. Na ruim vier jaar aan de zijlijn te hebben gestaan als fractieassistent en woordvoerder van 3 commissies, kan ik stellen dat ik de Alkmaarse politiek begrijp. De spelregels ken ik uit mijn hoofd. Ik weet hoe ik andere partijen en  inwoners moet bereiken en benaderen.


Politiek bedrijven doe je niet in je eentje, dat doe je samen. Hetzelfde doel voor ogen hebben. Ik weet dat wij met deze opgestelde kandidatenlijst onze doelen kunnen halen. Wij maken het nieuwe Alkmaar, 1 gemeente.

Hier ga ik mij de komende vier jaar voor inzetten: Ons doel bereiken!


Mijn standpunten voor de komende vier jaar zijn:

  • Een goede bereikbaarheid tussen de stad en de omliggende dorpen. 
  • In onze gemeente moeten ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen. Dit is de weg naar werk!
  • Zorg draait om mensen en niet om organisaties. Per gezin, één plan! Ieder gezin en iedereen die zorg nodig heeft is uniek; maatwerk is dus nodig
  • Het tegengaan van verloedering van onze stad.

Binnen de fractie voer ik het woord over werkgelenheid, onderwijs, emancipatie, cultuur, sport, armoedebeleid en dierenwelzijn.