John van der Rhee

Ik ben een geboren en getogen Alkmaarder, die samen met mijn vrouw die in de ambulante zorg werkt, probeert  onze 3 puberdochters op te voeden en mijn steentje bij te dragen aan wat ik belangrijk vind. Want als je iets vindt, moet je niet alleen langs de zijlijn roeptoeteren , maar er zelf iets aan doen. 

Ik vind het belangrijk dat het nieuwe Alkmaar één gemeente wordt, waar het veilig en prettig wonen, werken en ontspannen  is. Eén gemeente waar de bereikbaarheid van binnenstad en onze dorpen voor auto, fiets en openbaar vervoer gewoon goed geregeld is. Ik wil dat onze nieuwe gemeente , waar ruim 100.000 mensen wonen, een goed bestuur krijgt, zodat werkgevers zich hier graag willen vestigen en er dus banen worden gecreëerd. 

Ik kijk naar onze nieuwe gemeentegrens in het zuiden, en zie dat we grenzen aan de sterkste economische regio van Nederland, de Metropoolregio Amsterdam. Ik vind dat het nieuwe Alkmaar   –een mooie oude stad met fijne dorpen in het groen- de perfecte schakel is tussen Amsterdam en de Kop van Noord-Holland. Ik wil onze gemeente de plek geven die het verdient. Waarom? Omdat het belangrijk is voor onze kinderen. Zij moeten met net zoveel plezier kunnen wonen en werken in de stad of in het groen als wij. Dat moeten we nu regelen.  Die verantwoordelijkheid neem ik graag op mij.

Binnen de fractie richt ik mij vooral op de onderwerpen ICT, openbare orde en veiligheid, personeel en organisatie en deregulering.