Voorwoord

Als geboren en getogen kaaskop, mag ik voor de tweede keer op rij de Alkmaarse VVD-lijsttrekker zijn. En dat vind ik bijzonder. Samen met het fantastische VVD-team van tientallen Alkmaarders, Schermers, Grafters en Rijpers zal ik keihard knokken voor het beste resultaat voor Alkmaar.

Uit heel Alkmaar

De VVD komt uit alle kernen en wijken van de gemeente Alkmaar, van Koedijk in het noorden tot Markenbinnen in het zuiden, en van De Hoef in het westen tot Schermerhorn in het oosten. In al die wijken en kernen zijn VVD-wijkambassadeurs en dat vinden wij heel normaal.

Wat kunt u van ons verwachten? Nou, alles wat wij in Alkmaar normaal vinden. Lage belastingen, goede voorzieningen, een bruisende gemeente waar het goed wonen, ondernemen en ontspannen is.

Principes

Dus; duidelijkheid, en altijd het Alkmaars belang vooropzetten. In de regio, in de provincie en in het land. Wij doen niet aan linkse of lokale verrassingen, maar willen echte resultaten voor Alkmaar bereiken. De liberale kernwaarden zijn daarbij leidend voor ons, juist ook in Alkmaar:

Vrijheid

Verantwoordelijkheid

Verdraagzaamheid

Gelijkwaardigheid

Rechtvaardigheid

 

Belofte

Daarom zal ik samen met alle leden van het Alkmaarse VVD team altijd duidelijkheid geven in plaats van smoesjes verzinnen, voor echte oplossingen gaan in plaats van makkelijk roepen langs de zijlijn, en gewoon eerlijk zijn.

Wie doet wat

Ik zal als lijsttrekker in de raad plaats nemen. Pieter Dijkman is onze wethouder, en hij doet dat gewoon fantastisch. Daarom is hij weer onze gedroomde VVD-wethouderskandidaat, en natuurlijk verkiesbaar op onze mooie lijst met tientallen echt lokale liberalen. Stem dus op één van die lokale liberalen bij u uit de buurt. Het is vast geen onbekende. En dat is heel normaal.

Tot slot, wens ik u veel leesplezier met onze plannen voor Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer.