Stefan de Haan

Mijn naam is Stefan de Haan en ik woon al zo goed als mijn hele leven (sinds mijn 5e) in Alkmaar, 9 jaar in Oudorp en nu alweer 11 jaar in de Vroonermeer. Een echte Alkmaarder dus. Mijn basisschool was de Zes Wielen en middelbare school het PCC. Een aantal Alkmaarse sportclubs zijn mij niet onbekend, zoals handbal bij Kolping, tennis bij TV Oudorp en volleybal bij Alvoco. Daarnaast heb ik op scouting gezeten bij St. Laurentius en bridge ik –nog steeds- bij RKABC. Nu ben ik alweer geruime tijd politiek actief. In 2008 werd ik lid van de VVD en in 2011 fractieondersteuning van de Alkmaarse fractie. De Alkmaarse dossiers ken ik daarom goed! 

 

Ik ben dé stem van de jongeren. Daarom ga ik voor een bruisend uitgaansleven. Dat betekent ruimere openingstijden, bijv. als het gaat om Poppodium Victorie (6.00 uur!) of om de ontnuchteringszaken in de binnenstad (zij willen zelf ook langer open). Dat betekent ook dat er geïnvesteerd wordt in de veiligheid rondom het uitgaan. Nog te vaak vinden er vechtpartijen plaats in en buiten de Alkmaarse kroegen en dat moet maar eens afgelopen zijn. Een aantrekkelijk klimaat voor jongeren betekent ook passende huisvesting. Alkmaar heeft in de laatste periode gefocust op meer jongerenhuisvesting (goede zaak!), maar daarbij verzuimd om specifiek op de studenten in te gaan. Al jaren is er in Alkmaar een groot tekort aan studentenhuisvesting en als het aan mij ligt gaat dat veranderen. Hoe immers kan Alkmaar zich ontwikkelen tot kennisregio als zij er onvoldoende in slaagt om de toekomst, de studenten, aan zich te binden? Alkmaar wil studentenstad worden, maar weet nog niet helemaal hoe. Ik wel.


Binnen de fractie voer ik het woord over ruimtelijke ontwikkeling, wonen, verkeer en vervoer, parkeerbeleid, afvalinzameling en monumentenbeleid.